Ispanak yaprakları, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin, kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Hazırladığınız ıspanak püresini ilave edip hamura karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın. Kekin üzerini süslemek için iç kısmından eliniz ile 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış kek parçaları alın. Servis tabağındaki keki sütün yarısı ile ıslatın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. 2 yemek kaşığını üzeri için ayırın. Kalan krem şantiye ahududu, limon suyu ve bademleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın. Ayırdığınız krem şantiyi kekin üzerine yayın ve kek kırıklarını serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta