Ispanakları yıkayıp ince olarak doğrayın. Derin bir kaba alıp üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda eliniz ile ıspanakları sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine beyaz peynir ve tulum peynirini ilave edip karıştırın.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. 24 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp fırça yardımı ile her tarafına sürün. Üzerine hazırladığınız hamurun yarısını döküp tavanın her tarafına yayın. Üzerine hazırladığınız ıspanaklı karışımı koyun. Kalan hamuru ıspanakların üzerini tamamen kapatacak şekilde gezdirerek dökün. Tavanın kapağını kapatıp ocağın orta gözünde en kısık ayarda 18-20 dakika pişirin. Süre sonunda hamurun üzerini kontrol edip kabuk tutmuş ise kalan sıvı yağı sürün. Spatula ile yanlardan biraz kaldırarak böreği düz bir tabağa ters çevirerek çıkarın. Tekrar tavaya alarak diğer yüzünü de kapağı kapalı olarak 15 dakika daha pişirin. Tavadan çıkarıp servis tabağına alın ve sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular