Ispanakları yıkayıp ince olarak doğrayın ve derin bir kaba alın. Pırasayı da ince olarak kesin ve ıspanağın üzerine alın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin ve eliniz ile iyice karıştırın. Eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Havucu rendenin büyük tarafında rendeleyin. Patatesin kabuğunu soyup rendeleyin ve eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Ispanaklara ekleyip karıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Mısır ununu ekleyip karıştırın. Yumurta, süt, sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edip pürüzsüz bir yapı oluncaya kadar karıştırın. Üzerine hazırladığınız iç malzeme, rendelenmiş tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın. Tavaya 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp fırça ile her tarafına sürün. Karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp tavaya koyup kaşığın tersi ile 8-10 cm çapında yayın. Tavaya sığacak kadar bu şekilde hamur koyun. Kapağını kapatıp ocağın orta gözünde en kısık ateşte 8-9 dakika pişirin. Süre sonunda üzerlerine sıvı yağ sürüp ters çevirin. Kapağı kapatıp 8 dakika pişirin ve ocaktan alın. Kalan hamuru da aynı şekilde pişirin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular