Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz, tereyağı, su ve karabiberi ekleyin. Parmak uçlarınız ile tereyağı eriyip karışım kırıntılar haline gelinceye kadar yoğurun. Daha sonra yoğurarak toparlayın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her birini streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak biraz yayın. Hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
Ispanak yapraklarını yıkayıp kurulayın ve ince doğrayın. Üzerine taze soğanları ince doğrayın. Tuz ve zeytinyağını ekleyip kaşık ile karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Fırın tepsisi boyutundaki pişirme kağıdını ortadan ikiye kesin. Hamurlardan birini bu pişirme kağıtlarından birinin üzerine alın ve merdane ile 15 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp yanına alın. Labne peynirini kenarlarda 3 cm boşluk bırakarak hamurların üzerine sürün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin ve ıspanaklı karışımı yayın. Kenarlarda boş bıraktığınız hamurları kaldırıp ıspanakların üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Yumurtayı çatal ile çırpın ve fırından çıkarmadan 10 dakika önce galettelerin orta ıspanaklı kısımlarının üzerine dökün. Kenarlara kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay