Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, su ve sıvı yağı ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. Paketin içerisinden çıkan çikolata parçalarını da ilave edip karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Yeşil jel renklendiriciyi ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve soğuyan muffinlerin üzerine sıkın. Buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin.
Suyu kaynatıp derin bir cam kaseye alın ve üzerine jel karışımını ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Jel karışım oda sıcaklığına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Buzdolabında beklettiğiniz cupcake'leri elinizde ters tutup kremalı kısımlarını jelin içine batırıp çıkarın. Tamamını bu şekilde buladıktan sonra ilk cupcake'ten başlayarak bir sefer daha jele batırın. Böylece kremaların daha kalın bir jel tabakası ile kaplanmasını sağlarsınız. Bekletmeden üzerlerine konfeti pasta süsü serpin. Servise kadar buzdolabında bekletin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta