Kalıbı (22x27 cm) margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve limon kabuğu rendesini mikser ile 2 dakika çırpın. Sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın, elediğiniz unu ekleyip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba (22x27 cm) yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
2,5 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jelin yarısını kalıba (15x20 cm) dökün, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve donuncaya kadar bekletin.
Kalan jeli oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın, jeli ilave edip 1 dakika daha çırpın.
Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp küp şeklinde doğrayın ve soğuyan kekin üzerine sıralayın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Buzdolabında beklettiğiniz jeli küçük küpler şeklinde kesin ve pastanın üzerine sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta