Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca soğuk su ve dereotunu ekleyip ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Kabağı sebze soyacağı ile uzunlamasına sıyırarak çok ince dilimler şeklinde kesin. Geniş bir kaba alıp üzerine tuz, dereotu ve zeytinyağını ekleyin. Karıştırın ve 10 dakika bekletin.
Kırmızıbiberi 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde kesin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Labne peynirini kaseye alıp kaşık ile kısa bir süre karıştırın ve hamurun üzerine kenarlarda 3 cm boşluk bırakarak sürün. Kabak ve biberleri sıralayın. Kaşar peyniri rendesini serpin ve hamurun kenarlarını kaldırıp sebzelerin üzerine doğru kapatın. Tane karabiberleri hamurun üzerine bastırarak yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay