Mayayı bir kaseye alıp üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ekleyin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Beklettiğiniz maya, ılık su, ılık süt, zeytinyağı, toz şeker ve tuzu ilave edip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp 2 dakika daha yoğurun. Kabın içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı döküp yayın. Hamuru kaba alıp üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sürün. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Kabakları rendeleyip avucunuzda hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın. Derin bir kaba alın, üzerine dereotu, zeytinyağı, yumurta akı, karabiber, pul biber, tuz ve peyniri ilave edip kaşık ile karıştırın.
Kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 24x30 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru kalıba alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün. Aynı şekilde iki hamur daha açıp kalıba koyun ve üzerlerine zeytinyağı sürün. Üzerine kabaklı dolguyu yayın. Kalan üç hamuru aynı şekilde açıp zeytinyağı sürerek üzerine koyun.
Keskin bir bıçak ile dilimleyin. Yumurta sarısı, süt ve zeytinyağını karıştırıp üzerine sürün. Susam ve çörek otunu serpin. 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi