Toz şeker, su ve portakal suyunu bir tencereye alın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin, 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak ılıtın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağını kısık ateşte eritip ocaktan alın ve soğutun. Kadayıfları geniş bir tepsiye alın. Tereyağını üzerine gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Kadayıfların yarısını kalıba yayın, ılık olan irmik tatlısını üzerine kaşık kaşık dökerek yayın. Cevizleri serpin ve kalan kadayıfları yayın. Eliniz ile hafif bastırarak üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar