Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Kahveyi sıcak süte ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Unu eleyin, üzerine hamur kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı ve hazırladığınız kahveyi ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru fırın tepsisine alın. Kaşığın tersi ile 25x38 cm boyutunda yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve soğumaya bırakın.
Aynı boyutlarda bir pişirme kağıdı kesin. Keki ters çevirerek üzerine koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını dikkatlice çıkarın.
Krem peynir, krema, pudra şekeri ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın. Mikserin düşük devrinde 2-3 dakika çırpın. 3 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalan kremayı kekin üzerine yayın. Kekin kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alın ve ayırdığınız krema ile ince bir tabaka halinde kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerine kakao serpin, çikolata rendesi ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta