Pişirme kağıdından 10x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Kalıbın kenarlarına fırça ile aralıklı olarak çok az margarin sürün ve pişirme kağıtlarını yapıştırın.
Öğütülmüş fındıkları bir kaba alıp balı ekleyin ve iyice karıştırın. Kalıbın tabanına yayın.
Sütü tencereye alın. Üzerine pudingleri ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kahveyi ılık suya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabına koyun.
Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Kahveli suyu da ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız krem şantinin yarısını ayrı bir kaba alın. Kalan yarısına soğuyan pudingi ilave edip mikser ile 1 dakika çırpın. Kalıba alın ve yüzeyini düzeltin. Kalan krem şantiyi dikkatlice üzerine yayın. Streç film ile sarıp dondurucuya alın ve 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda tatlıyı dondurucudan çıkarın. Kalıbın kelepçesini çıkarıp pişirme kağıtlarını ayırın. Üzerine kakao serpin ve çikolata parçaları sıralayın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar