Hamura giren speculoos bisküvileri küçük parçalara kırın. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını iki seferde ekleyip düşük devirde karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Bisküvileri ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıbın kelepçesini açın, keki pişirme kağıdı ile birlikte soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Pişirme kağıdını çıkarıp keki enlemesine üç eşit parçaya kesin. İlk katı servis tabanına alın ve süt ile ıslatın.
Pasta kreması, soğuk süt ve kahveyi çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine bir miktar krema yayın. 2 adet bisküviyi küçük parçalara kırıp kremanın üzerine koyun ve ikinci kat keki kapatın. Islatıp aynı işlemi uygulayın ve üçüncü kat keki koyun. Eliniz ile hafif bastırarak düzeltin ve kalan süt ile ıslatın. Üzerine krema sürün. Kalan krema ve bisküvi parçaları ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta