Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı, sıvı yağ ve ılık sütü ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 40-50 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını tezgaha alıp merdane ile 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerine kakaolu fındık kremasını sürün ve öğütülmüş fındıkları serpin. İkinci hamuru pişirme kağıdı üzerinde aynı boyutlarda açın ve çikolatalı hamurun üzerine yerleştirin. Kenar kısımlarını parmaklarınız ile bastırarak birbirine yapıştırın. Kısa kenarından başlayarak bıçak ile 4 cm eninde 5 adet uzun şerit kesin. Şeritlerden birinin kısa kenarından başlayarak sonuna kadar rulo şeklinde sarın. Daha sonra bu ruloyu yan yatırıp eliniz ile bastırarak çörek şekli verin. Kalan şeritleri de aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Öğütülmüş fındıkları serpin, bütün fındıkları sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi