Kuru üzümleri bir kaseye alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve 10 dakika bekletin. Suyunu iyice süzüp bir tabağa alın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu serpin ve karıştırarak una bulanmasını sağlayın. Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
2 su bardağı un, kakao, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika daha çırpın. Üzerine tereyağı, süt, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve un karışımını ilave edin. Düşük devirde malzemeler karışıncaya kadar kısa bir süre çırpın. Üzerine unlanmış kuru üzümü ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından alın ve 15-20 dakika bekletin. Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Kekin üzerine karamel sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta