Un ve pudra şekerini karıştırıp birlikte eleyin, şekerli vanilin, yumurta sarıları ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın, kalp şeklindeki kalıplarla kesip tepsiye sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Çilek veya portakal reçelini süzgüde bekletip tanelerin ayrılmasını sağlayın. Süzgüde kalan taneli reçeli blenderda püre yapıp bisküvilerin aralarına sürün ve ikişer ikişer yapıştırın. Süzülen reçel suyuna 2 yemek kaşığı suyu ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp bekletmeden kalplerin üzerine ince yayın.
Pudra şekerini su ile karıştırarak glazür hazırlayın. Pişirme kağıdından huni hazırlayın, glazürü içine doldurup ucunu makas ile çok ince kesin ve kalpleri süsleyin.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler