Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, Kakao ve tuzu karıştırıp eleyerek ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Çikolata parçalarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Pişirme kağıdının üzerine alın, yaklaşık 30x35 cm boyutlarında ince yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ahududu, su, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri tencereye alıp 2 dakika kaynatın. Ocaktan alıp bekletmeden tel süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz ahududulu suyu tekrar tencereye alın, düşük ısıdaki ocakta jelatini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kalp kalıplar ile hazırladığınız tabandan kalpler kesin, kalıbın içinden çıkarmadan tepsiye sıralayın. Soğuk kremayı mikser ile 3 dakika çırpın. Ahududulu karışımı ilave edip kaşık veya spatula ile söndürmeden alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Karışımı kalp kalıplardaki tabanların üzerine paylaştırın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Süre sonunda tatlıları kalıplardan çıkarın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar