16x16 cm boyutlarındaki kalıbın iç kısmını su ile ıslatın. Suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel karışımını ekleyin ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Kalıba dökün ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına koyun ve donuncaya kadar 1-2 saat bekletin.
Süt, krema, toz şeker, şekerli vanilin ve jelatini bir tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Donan jelden 4 cm çapındaki kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile 4 adet kalp şekli çıkarın. 9 cm çapında ve 4 cm yüksekliğindeki 4 adet kaseyi su ile çalkalayarak ıslatın. İçlerine birer adet kalp jel koyun. Üzerlerine hazırladığınız panna cotta karışımını dökün. Buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.
Süre sonunda tatlıları ters çevirerek servis tabaklarına alın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar