Kalıbın içine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve suyu ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımı, tuz, mahlep ve arzuya göre karnıyarık otunu ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırın. Hamuru kalıbın içine döküp üzerini düzeltin. Arzuya göre susam ve çörek otu serpip pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında kalıbı biraz öne çekip ekmeğin üzerini uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından alın, kalıptan çıkarıp pişirme kağıdını ayırın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek