Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin ve karıştırın. Elmalı karışımı kaselere paylaştırın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselerdeki elmalı karışımların üzerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Yarım su bardağı toz şekeri çelik bir tencereye alın. Çok kısık ateşte şeker eriyip bal rengi oluncaya kadar karıştırmadan bekletin. Kremayı ilave edin ve eriyen şeker kremada çözülünceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin.
Buzdolabında beklettiğiniz tatlıların kenarlarından bıçak yardımı ile hava aldırın ve ters çevirerek servis tabaklarına çıkarın. Üzerlerine hazırladığınız karamelden dökün, ceviz ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar