Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Pudingi 3 su bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuk süt ve krem şantiyi çırpma kabına alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpın. Pudingi de 2 dakika çırpın ve krem şantinin üzerine ekleyin. Üzerine jel renklendirici ve karameli ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerini kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Servisten 15-20 dakika önce dondurmayı dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp kaselere alın ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar