1 su bardağı sütü bir kaba alın, üzerine kazandibi poşetini boşaltın, kaşıkla iyice karıştırın.
2 yemek kaşığı toz şekeri bir tencereye alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda 2 su bardağı süt ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında kazandibi ile karıştırdığınız sütü ekleyin, 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
Margarini mikser ile iyice çırpın, hazırladığınız kazandibini de ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Buzdolabında bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 230 °C
Turbo pişirme: 220 °C
Milföyleri tezgaha alın, 10-15 dakika bekletin. Merdane ile kendi büyüklüğünün iki katına çıkıncaya kadar açın. Ortadan ikiye kesin ve çatal ile üzerlerini delin. Tepsiye sıralayın.
Yumurta sarısını 2 yemek kaşığı süt ile çırpın, milföylerin üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp 20-25 dakika soğutun. Aralarına krema sürerek üst üste 4 kat olacak şekilde kapatın.
Pudra şekeri ile suyu karıştırıp üzerlerine yayın. Her birini ortadan ikiye kesin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar