26x27 cm boyutlarındaki fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın. Yumurta ve toz şekeri mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın ve un karışımını azar azar ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Hamuru fırın tepsisine alın, kaşığın tersi ile yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı kremayı azar azar ekleyerek karıştırın.
Keki kaselerin tabanı boyutunda kesip içlerine yerleştirin. Üzerlerine 1 çay bardağı kremayı paylaştırarak ıslatın. Çikolatalı karışımı yayın ve cevizleri serpin.
Un ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırın. 500 ml sütü ekleyin ve iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelince el çırpıcısı ile karıştırarak pişirdiğiniz kremaya ekleyin.
Süt ve kremayı bir kaba alın. Üzerine krem şantiyi ekleyip el çırpıcısı ile eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı da azar azar ve karıştırarak pişirdiğiniz kremaya ekleyin. Kaselere paylaştırın. Üzerlerine Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Ceviz ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar