Karnıyarık otu tozunu bir kaseye alın, üzerine suyu ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, sıvı yağ, ılık su, tuz ve hazırladığınız karnıyarık otu tozunu ilave edip yoğurun. Hamuru tezhaga alın ve pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletin.
Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, domates salçası, tuz, kırmızı toz biber, sıvı yağı ve maydanozu derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Turbo pişirme: 200 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, 6 eşit parçaya bölün ve üzerlerini kapatın. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 20 cm çapında açın. Eliniz ile çatlayan kenarları birleştirerek hamuru içe doğru hafif toparlayın ve fırın tepsisine koyun. Bir adet daha hamur alıp aynı şekilde açın ve fırın tepsisine koyun. Her birinin üzerine 1,5-2 yemek kaşığı kıymalı harç koyun. Kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
İlk tepsi pişerken aynı şekilde 2 hamur daha hazırlayın.
Fırından çıkarın ve üzerlerine tereyağı sürün. Kıymalı yerleri birbirine değecek şekilde üst üste sıralayın ve temiz bir bez ile kapatın. 2-3 dakika beklettikten sonra servis yapın.
İkinci tepsiyi fırına koyun ve aynı şekilde pişirin. Bu arada son iki hamuru aynı şekilde hazırlayın ve en son onları pişirin.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide