Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 2-3 yemek kaşığı ılık sütü dökün. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, yumurta akı, tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun 10 eşit parçaya bölün. Her birini 18 cm çapında açın. Aralara birer tatlı kaşığı tereyağı sürerek 10 adet hamuru düz bir tabağa üst üste koyun. En üstteki hamura tereyağı sürmeyin. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış tezgahta merdane ile 40-45 cm çapında açın. 18 adet eşit üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş tarafına peynir koyun rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerlerine sürün. Susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi