Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Kayısıları yıkayıp kurulayın. Çekirdeklerini ayıklayıp küçük küpler şeklinde kesin.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp çırpma kabına eleyin. Margarin veya tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve tuzu ilave edip mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Kayısıları ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Un, nişasta, toz şeker ve şekerli vanilini küçük bir tencereye alın ve el çırpıcısı ile karıştırın. Süt ve yumurta sarısını ilave edip tekrar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 1 saat bekletin. Süre sonunda çırpma kabına alın. Üzerine toz krem şantiyi dökün ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup muffinlerin üzerine sıkın. Kremalı muffinleri buzdolabında bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu ince kesin. Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kayısıların üzerine çikolatadan arı şeklinde çizgiler sıkın. Yaprak bademden kanat yapın ve gözleri yapıştırın. Servisten önce süslediğiniz kayısıları muffinlerin üzerine koyun.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta