Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, yoğurt, şekerli vanilin, toz şeker ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Kuru kayısı ve incirleri de ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip 24 eşit parçaya kesin. Her birini elinizde yuvarlayıp toz şekere bulayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Üzerlerine küp şeklinde doğranmış kuru kayısı serpin ve çikolatalar donuncaya kadar bekletin.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler