Kek kalıbını margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
2 yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve tarçını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Düşük devirde 1 dakika daha çırpın.
Hamurun yarısını kek kalıbına dökün. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine kayısıları ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kakaolu hamuru kalıbın içindeki beyaz hamurun üzerine yayın. Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru iki hamuru birbirine spiral şeklinde karıştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından aldığınız keki 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta