Kayısıları 1 su bardağı su ile suyunu çekinceye kadar kaynatın, ocaktan alıp soğutun. Blender ile püre haline getirin.
4 su bardağı sütü ve kremayı tencereye koyup üzerine sütlaç poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca üzerine kayısı püresini ve cevizi ekleyin, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Bir tencereye 2,5 su bardağı sütü koyup üzerine çikolatalı sosu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Servisten önce sütlaçların üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Kayısıları küp şeklinde kesin ve ceviz ile birlikte tatlıları süsleyin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar