Kalıbı yağlayın. Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamurun 2/3’ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarına 3 cm yüksekliğinde yayın. Birçok yerinden çatal ile delin. Kalıbı buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Üzerine pişirme kağıdı serip iç kısmına nohut yayın ve pişirin. Pişirmenin son 5 dakikasında nohutları pişirme kağıdı ile birlikte üzerinden alın.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Portakalın kabuğunu soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Bu dilimleri de üçgenler şeklinde kesin. Elmayı kabuğu ile yuvarlak şekilde ince dilimleyin, daha sonra bu dilimleri üçgenler şeklinde kesin. Ananas dilimlerini de üçgenler şeklinde kesin.
Soğuyan kazandibine bademleri ilave edin ve karıştırın. Yarısını tartın içine yayın. Meyvelerin bir kısmını üst süsleme için ayırıp kalanları üzerine yayın. Kalan kazandibinin tamamını üzerine alın ve kaşığın tersi ile düzeltin. Ayırdığınız meyveleri üzerine karışık şekilde sıralayın ve file bademleri serpin. Fırınınızın üst ızgara ayarında 190°C'ye ayarlayın. Kalıbı fırına alın ve bademler pembeleşinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika bekletin. Fırından alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay