Unu bir kaba eleyin. Şekerli vanilin ve pudra şekerini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Çilekleri yıkayıp iri parçalara kesin ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ve limon kabuğu rendesini ilave edip orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Süzgece koyun ve suyunu süzün.
35x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp biraz bekletin. Kestiğiniz pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 25x30 cm boyutlarında oval şekilde açın. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak öğütülmüş bademleri serpin. Üzerine kazandibini yayın. Çilek tanelerini sıralayın ve iri kırılmış bademleri serpin. Hamurun boş kalan kenarlarını kaldırıp içeriye doğru kapatın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Tartın kenarlarına pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay