Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
5 adet yufkayı üst üste koyun. 18 cm çapında iki daire kesin. Kestiğiniz yuvarlak yufkaları aralarına tereyağı sürerek üst üste kalıba koyun. Kalan yufkaları büyük parçalara kesin, aralarını yağlayarak kalıbın kenar kısmına yerleştirin.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın. Yumurta ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Süt, eritilmiş tereyağı ve şekerli vanilin ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Cevizleri ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıptaki yufkaların üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın. Soğuk şurubu kaşık ile kekin üzerine ve yufkaların her tarafına gelecek şekilde dökün. Soğumaya bırakın.
Süt ve kazandibini tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Süre sonunda kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay