Elmanın kabuğunu soyup minik küpler şeklinde kesin. Toz şeker ile birlikte küçük bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
3 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuyan kazandibini ilave edin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine fındık kırığı ve hazırladığınız elmayı ekleyip kaşık ile karıştırın.
Bisküvileri mutfak robotunda öğütüp karıştırma kabına alın. Üzerine fındık kırığı, eritilmiş margarin ve sütü ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırıp kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı döküp düzeltin. Üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin.
Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta akını mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup pastanın üzerine şekilli olarak sıkın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan merengler karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Çözülmemiş olan pastayı 30 dakika daha dondurucuda bekletin.
Pastayı dondurucudan çıkarın. Bir spatula yardımı ile kalıbın kenarından krema ve tabanın ayrılmasını sağlayın. Kelepçesini açın ve servis tabağına alın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta