Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alın, benmari yöntemi ile eritin ve soğumaya bırakın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Tuz ve şekerli vanilin ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, çırpmaya devam ederek çikolatalı karışımı ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyin ve 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé'yi ekleyip mikser ile 3 dakika çırpın. Soğuyan keki ufalayın. Üst süsleme için bir miktar ayırıp kalanları kuplara paylaştırın. Çilekleri sıralayıp üzerine Crème Olé doldurun. Kek kırıntıları ve çilek ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar