Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin ve limon suyunu mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Elediğiniz unu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın. Üzerine bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Süt, pekmez ve 2 poşet keşkülü orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun.
Margarini mikser ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız keşkülü ilave edin ve 3 dakika daha çırpın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin, araya keşkülü sürüp ikinci katı kapatın.
Buzdolabında 1- 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta