Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine keşkülü ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar karıştırarak soğutun.
Bademlerin üzerine sıcak su döküp 15 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Bıçak ile iri parçalara kesin. Sütü ılıtıp toz şekeri ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Güllaç yapraklarını iri parçalara kırın ve ılık süte 1-2 kez batırıp çıkararak yumuşatın.
Keşkülü aralara güllaç yaprağı, badem ve çilek koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar