Süt ve keşkülü tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, pekmezi ilave edin ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Tel kadayıfları 0,5 cm uzunluğunda kesin. Tereyağını tavaya alıp kadayıfları ekleyin ve karıştırarak kavurun. Pembeleşince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbın içini kenarlardan taşacak şekilde streç film ile kaplayın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Tahini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan keşkülü ekleyin ve 1 dakika çırpın. Küp şeklinde kesilmiş incirleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıba alın ve üzerini düzeltin. Soğuyan tel kadayıflarını üzerini kaplayacak şekilde yayın. Streç film ile kapatın ve dondurucuda 2-3 saat bekletin.
Parfeyi servisten 10-15 dakika önce dondurucudan çıkarın. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar