Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 120 °C
Turbo pişirme: 110 °C
Pudra şekeri, şekerli vanilin ve mısır nişastasını bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta aklarını cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin en yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Çırpmaya devam ederek hazırladığınız karışımı 3 seferde ilave edin ve 3 dakika daha çırpın. Süre sonunda çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık yardımı ile karıştırın. Karışımı iki eşit miktara bölün ve fırın tepsisine alın. Her birini 16 cm çapında yuvarlak oluşacak şekilde kaşık ile yayın. Bir tanesinin üzerine kaşığın tersi ile yükseltiler oluşturun. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 60 - 70 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kestane şekerlerini ilave edin ve karıştırın. Düz yüzeyli bezeyi servis tabağına alın. Hazırladığınız pastacı kremasını üzerine yayın, diğer bezeyi üzerine koyun. Üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar