Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, toz şeker ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika çırpın. Süre sonunda eliniz ile birleştirerek yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın ve 20 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayıp bir ucunu kirpi şeklinde sivri yapın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın ve 5 dakika bekletin. Pasta süslerini bir kaseye koyun. Kurabiyelerin tombul kısımlarını çikolataya batırıp çıkarın. Fazla çikolatasını akıtıp pasta süslerine bulayın ve servis tabağına sıralayın. Kalan çikolata ile kirpilere göz ve burun yapın. Çikolatalar donduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler