Patlıcanı alaca soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Üzerine tuzu ilave edip karıştırın ve 20 dakika bekletin. Süre sonunda eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın.
Soğanı minik küpler şeklinde doğrayıp bir tavaya alın. Sıvı yağı ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Kıymayı ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun. Patlıcan, karabiber ve pul biberi ekleyip 3 dakika daha kavurun. Üzerine suyu ilave edin ve arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp maydanozları ekleyin ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine margarin, yoğurt, sıvı yağ ve kurutulmuş yeşillik karışımını ilave edip yoğurun.
Hamuru 13 eşit parçaya bölün, her birini yuvarlayıp eliniz ile 6-7 cm çapında daire şeklinde açın. Üzerlerine hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırın ve ikiye katlayarak poğaça şeklinde kapatın, tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 22 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi