Soğanı küp şeklinde doğrayıp bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağı ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine kıyma ve tuzu ekleyip iyice kavurun. Ocaktan alıp karabiberi ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine margarin veya tereyağı, yoğurt, sıvı yağ ve kurutulmuş yeşillik karışımını ilave edip yoğurun. Hamuru 13 eşit parçaya bölün, her birini yuvarlayıp 6-7 cm çapında daire şeklinde açın. İç malzemeyi paylaştırın ve ikiye katlayarak poğaça şeklinde kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 22 dakika
Fırından çıkarıp servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi