Maya, ılık su, 25 gram unu derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve 25 gramını daha sonra kullanmak için ayırın. Kalan una beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık su, zeytinyağı ve tuzu ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Ayırdığınız undan tezgaha bir miktar serpin ve hamuru unlanmış tezgaha alın. Azar azar un ekleyerek alttan üste doğru katlayın ve çok yumuşak bir hamur haline getirin. Derin bir kabı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve hamuru kaba alın. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi ince doğrayın. Kıyma, kuru soğan, yeşilbiber, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı, su ve salçayı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
İki adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 220 °C
Turbo pişirme: 210 °C
Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve 4 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 15 cm genişliğinde oval şeklinde açın. Hamurun üzerine bir miktar kıymalı iç malzemeden yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin ve parmaklarınız ile iyice bastırarak hamurun yapışmasını sağlayın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine yerleştirin. Yumurtayı çatal ile iyice çırpın ve pidelerin üzerine, kenarlara taşırmadan sadece kıymalı karışımların üzerine sürün ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide