Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarini çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip orta devirde 1 dakika çırpın. Öğütülmüş fındığı ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını ayırın ve servis tabağına alın.
Sütü tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 1-2 dakika karıştırın ve kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Ahududu, böğürtlen, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Tatlıyı dilimleyip orman meyveli sos ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta