Su ve unu küçük bir tencereye alın. Çırpma teli ile orta ısıdaki ocakta kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Hazırladığınız hamuru bir kaseye alıp soğumaya bırakın.
Un, tuz, toz şeker ve mayayı derin bir kaba alıp karıştırın. Üzerine ılık süt, yumurta ve hazırladığınız hamuru ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile orta devirde 4-5 dakika karıştırın. Üzerine tereyağını ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın. Hamuru toparlayın ve kabın üzerini streç film ile kapatın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın.
Süre sonunda hamuru hafif unladığınız tezgaha alın. Rulo şekline getirin ve 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı top haline getirin. Hamurlardan birini alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 10x20 cm boyutlarında açın. D spatula yardımı ile hamurun kısa kenarından rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve kalıbın içerisine yan yana olacak şekilde koyun. Kalıbın üzerini kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın, fırça ile hamurun üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından alın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince üzerini örtün.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek