Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 110 °C
Turbo pişirme: 100 °C
Yumurta akı ve tuzu cam veya metal çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde köpük haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve sirkeyi ekleyip düşük devirde 5 dakika daha çırpın.
Hazırladığınız merengin 1/3'ünü ayrı bir kaba alın, yeşil jel renklendirici ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir kaba 2 yemek kaşığı alıp sarı jel renklendirici ekleyin ve karıştırın. Renklendiricilerin damla sayılarını merengin yapısını bozmayacak oranda ayarlayın. Sarı ve beyaz merengleri 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbalarına doldurun, pişirme kağıdı üzerine toplar sıkarak çiçek şekilleri oluşturun. Yeşil renkli mereng ile yaprak sıkma ucu veya pişirme kağıdından huni kullanarak yaprak şekilleri yapın. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Köstebek pasta un karışımını çırpma kabına alın. Margarin, yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 35 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Köstebek pasta krema karışımını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Ambalajdan çıkan çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartın ve enlemesine ikiye kesin. Üst keki bir kaba ufalayın. Kekin alt katını servis tabağına alın, üzerine vişneleri sıralayın ve kremayı yayın. Üzerini kek kırıntıları ile kaplayın. Buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin. Servisten önce üzerine çiçek ve yaprakları sıralayın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta