Biberi közleyip kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp iyice kurulayın ve ince doğrayın. Peyniri rendeleyin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, süt, tuz ve toz şekeri bir kaba alın ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve karbonatı karıştırıp eleyerek ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Biber, maydanoz, dereotu ve peyniri ilave edip kaşık ile karıştırın. Kalıplara eşit miktarda paylaştırın. Üzerlerine zeytin dilimlerini koyup susam ve çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular