Toz şekeri metal bir tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan ısıtın. Şeker eriyip karamel rengi olduğunda tereyağını ekleyin. Eriyince kremayı ilave edin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, ılımasını bekleyin ve çırpma kabına koyun. Yumurtayı bir kaseye kırın, çatal ile çırpıp karamele ekleyin ve karıştırın. Üzerine 2,5 su bardağı un, şekerli vanilin, karbonat, tuz ve tarçını ekleyip eliniz ile yoğurun. Kalan unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan ve çok kırılmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru iki pişirme kağıdı arasında 3 mm kalınlığında açın. 3x5 cm boyutlarında dikdörtgen şekillere kesin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından alın ve soğutun.
Fırını 160°C'ye düşürün. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. 4 adet bisküviyi eliniz ile ufalayın. Un ve hamur kabartma tozunu çırpma kabına alın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta, tereyağı ve ufaladığınız bisküvileri ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Krem peynir ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Krema ve krem şantiyi ayrı bir çırpma kabına alın ve yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız peynirli karışıma ekleyip çırpın.
Keki kalıptan çıkarın ve enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Kremanın 2/3'sine nar ve turna yemişlerini ekleyip karıştırın ve kekin üzerine yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın ve kalan kremayı yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Pasta süslerini mutfak robotundan birkaç kez geçirip ufalayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Pişirme kağıdı üzerine 3-4 cm büyüklüğünde yıldız şekilleri sıkın. Üzerlerine pasta süsü serpin ve buzdolabında bekletin.
Servisten önce pastanın etrafına bisküvi yapıştırın. Üzerine tarçın serpin, yıldız çikolatalar, nar taneleri ve bisküvi parçaları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta