Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, badem, toz şeker ve tereyağını bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile yoğurarak granüller haline getirin. Hamur kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Yumurta, süt ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 1 dakika çırpın. Hazırladığınız granülleri ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Kalıbı yıkayın ve tabanına pişirme kağıdı serin. Kalan hamuru karıştırıp kalıba alın ve aynı şekilde pişirin.
File bademleri bir tavaya alın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın, üzerine pastacı kremasını ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile ayrı bir kapta 3-4 dakika çırpın. Pastacı kremasını ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Soğuyan keklerin bir adedini servis tabağına alın. Hazırladığınız dolguyu üzerine yayın ve bademleri serpin. İkinci keki üzerine kapatıp buzdolabında bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığındaki kremayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Toz şekeri çelik bir tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta eriyinceye kadar karıştırmadan bekletin. Eşit erimesi için arada tavayı hafif sallayabilirsiniz. Karamel rengi olduğunda bademleri ekleyin ve karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Pastanın üzerine çikolatayı yayın. Bademli krokanları sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta