Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, bekletmeden kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri geniş bir metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca fındıkları ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kopartarak fındıkları birbirinde ayırın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve ilk katını ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine pastacı kremasını yayın, hazırladığınız fındık krokanlarının yarısını sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın. Kalan kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Yarım çay bardağı toz şekeri metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar bekletin. Ilık erimiş şekerden tatlı kaşığı ile alın, yüksekten ince akıtarak oluşan ince karamel iplerini kırılmamaları için fazla ezmeden elinizle toparlayarak pişirme kağıdı üzerine alın. Eriyen şekeri arada ısıtabilirsiniz. Tamamını bu şekilde hazırlayın.
Servisten önce pastanın üzerine hazırladığınız fındık krokanlarını sıralayın ve şeker iplerini yerleştirin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta