Sütü tencereye alın. Pudingi ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve jelatini azar azar ilave ederek sürekli karıştırın. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın.
Un, kakao, pudra şekeri ve tereyağını bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bir parça ayırın ve kalan hamuru kalıbın tabanına yayın. Ayırdığınız hamuru eliniz ile kalıbın kenarına yayarak 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında 25-30 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri metal bir tavaya alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan tamamen eriyinceye kadar bekletin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın, fındıkları ilave edin ve karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdının üzerine yayın ve soğuyuncaya kadar bekletin.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan tartı dikkatlice kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Pudingi içine doldurun ve üzerini düzeltin. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin.
Hazırladığınız fındık krokanlarını mutfak robotunda öğütün. Servisten önce tartın üzerine serpin ve karamel sos ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay