Kartondan 16x16 cm boyutlarında bir kare kesin. Bu kartonu huni şekline getirin, birleşme yerlerini zımbalayıp uç kısımlarına bant yapıştırın. Huninin geniş ağız kısmındaki fazlalık üçgen bölümünü kesip düz hale getirin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Krema ve sütü bir tencereye alın, üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Ananas, çilek ve bademleri pudinge ilave edin ve karıştırın. Yaklaşık 22x22 cm boyutlarındaki bir kalıba alın, üzerini düzeltip streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 1 saat bekletin.
Yumurta ve toz şekeri bir kaba alın, el çırpıcısı ile iyice karışıncaya kadar 1-2 dakika çırpın. Eritilmiş margarin, şekerli vanilin, tarçın ve suyu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Unu ekleyin ve kısa bir süre daha karıştırın. Tost makinasını iyice ısıtın. Orta kısmını margarin ile yağlayın. Üzerine 1-1,5 yemek kaşığı hamur dökün ve 15 cm çapında daire şeklinde ince yayın. Tost makinasının kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin. Süre sonunda hamuru tost makinasından alın ve hemen hazırladığınız huniye sararak külah şekli verin. Tost makinasını tekrar yağlayıp aynı şekilde ikinci hamuru pişirin. Huniyi bir önceki külahın içinden çıkarın ve pişen hamuru üzerine sarın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin ve şekillendirin.
Pudingi dondurucudan çıkarın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarın ve soğuyan külahların içerisine yerleştirin. Çikolata parçaları ile süsleyin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar